Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Zrazai pagal mamą
AUTORIUS:
Raminta
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas svogūnų
šiek tiek kiaulienos (mėa tinkama karbonadui)
200 gramų kiaulės lašinių (be odos)
2 vienetai juodos duonos (riekės)
4 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus (kepimui)
4 valgomieji šaukštai grietinės
šiek tiek prieskonių (mėsos)
šiek tiek prieskonių (Vegeta)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mėsą supjaustome maždaug 1 cm storio griežinėliais ir gerai išmušame, kad taptų plonas ir didelis gabaliukas. Taip visus griežinėlius padarome ir pabarstome mėsos prieskoniais, druska bei pipirais. Gaminame įdarą: lašinukus (galima ir virtus, bet geriau žalius) ir svogūnus susipjaustome kubeliais, sutrupiname juodos duonos 1 riekę ir viską pakepiname aliejuje. Riebalus nupilame. Šio įdaro dedame ant išmuštų mėsos gabaliukų, susukame, kad nepasileistų ir susmaigstome mediniais pagaliukais. Apkepame įdarytus mėsos gabaliukus ir dedame į verdantį maždaug 1 litrą vandens. Verdame apie 15 minučių, tuomet pilame pomidorų padažą, grietinę ir likusios duonos trupinius ir vegetuos prieskonius. Viską troškiname dar apie 15 minučių. Patiekiame su bulvėmis ar bulvių koše. Ypatingai tinka marinuoti agurkėliai ar kopūstai. Skanaus :)

Zrazai pagal mamą

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Mėsą supjaustome maždaug 1 cm storio griežinėliais ir gerai išmušame, kad taptų plonas ir didelis gabaliukas. Taip visus griežinėlius padarome ir pabarstome mėsos prieskoniais, druska bei pipirais. Gaminame įdarą: lašinukus (galima ir virtus, bet geriau žalius) ir svogūnus susipjaustome kubeliais, sutrupiname juodos duonos 1 riekę ir viską pakepiname aliejuje. Riebalus nupilame. Šio įdaro dedame ant išmuštų mėsos gabaliukų, susukame, kad nepasileistų ir susmaigstome mediniais pagaliukais. Apkepame įdarytus mėsos gabaliukus ir dedame į verdantį maždaug 1 litrą vandens. Verdame apie 15 minučių, tuomet pilame pomidorų padažą, grietinę ir likusios duonos trupinius ir vegetuos prieskonius. Viską troškiname dar apie 15 minučių. Patiekiame su bulvėmis ar bulvių koše. Ypatingai tinka marinuoti agurkėliai ar kopūstai. Skanaus :)

Receptą atsiuntė Raminta

Komentarai (10)


  • Paukstelis 2020-05-16 17:04

    Cia nezarazai ,zarazai yra su kiausiniu ar farsu ,sugalvok tu man ,kad dar reikia dupnos feti ,labai skanu su grybais


  • Kaunietis 2015-06-10 17:45

    patricijai: čia zrazai pagal mamą. Nereikia verkti, jei tavo mama nemokėjo pagaminti zrazų.


  • patricija 2015-06-10 14:39

    Cia ne zrazai


  • valdone 2014-11-22 13:54

    Skanu


  • kriss 2014-11-13 14:10

    Cia ne zrazai,cia kepsneliai.zrazai yra idaryti kiausiuniu kotletai,kepami orkaiteje.


  • gintautas 2014-06-12 16:18

    aš dar faršą dedu į vidų


  • (anonimas) 2014-03-17 14:40

    as dar ivinioju kartu ir gabaleli virto kietai kiausinio


  • ernesta 2011-06-13 14:21

    ziauriai skanu, norisi dar ir dar:) :taip:


  • nesakisiu 2011-03-04 14:15

    niam einu dariti!!!!


  • nejuokinkit 2010-09-27 16:03

    :super: :- ;-) skanu


Daugiau receptų