Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Zrazai su kiaulienos faršu
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Autorius apie receptą: Zrazus galite taip pat sėkmingai troškinti puode su sultiniu ir daržovėmis, nebūtina kepti tik orkaitėje. Taip pat suktinukus galite užpilti ar troškinti mėgstamame padaže Zrazus galite taip pat sėkmingai troškinti puode su sultiniu ir daržovėmis, nebūtina kepti tik orkaitėje. Taip pat suktinukus galite užpilti ar troškinti mėgstamame padaže (labai tinka grietinėlės padažas su svogūnais ir grybais). Taigi, gaminant zrazus, receptą galite prisitaikyti pagal save, ką labiau mėgstate. (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
800 gramų kiaulienos nugarinės pjausnių (11 vnt. apie 1 cm storio)
400 gramų kiaulės faršo
1 vienetas kiaušinių
1 gabalas porų (piršto ilgio arba 1 nedidelis svogūnas)
šiek tiek druskos
šiek tiek malti juodieji pipirai
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiekvieną pjausnį iš abiejų pusių išmušame mėsos plaktuku, kol suplonėja ir pasidaro delno dydžio. Kiekvieną pjausnį iš abiejų pusių šiek tiek pabarstome druska ir pipirais.
2.
Faršą sumaišome su kiaušiniu, 2/3 š. druskos ir 0,5 arb. š. juodųjų pipirų.
3.
Porą susmulkiname, įmaišome į faršą. Faršą padaliname į 11 gabalėlių (arba tiek, kiek yra pjausnių).
4.
Ant kiekvieno pjausnio dedame po gabalėlį faršo, pjausnį susukame.
5.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame zrazus, kad apačioje būtų suktinuko sukimo pabaiga, apkepame ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių.
6.
Zrazus sudedame į kepimo indą aukštesniais kraštais. Užpilame maždaug 1 cm vandens ir kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 min. Po to apverčiame ir kepame dar 35 min., kol zrazai apskrunda.
7.
Patiekiame su mėgstamu garnyru ir daržovėmis. Jei norite, zrazus galite patiekti su mėgstamu padažu.

Zrazai su kiaulienos faršu

Recepto autorius: Zrazus galite taip pat sėkmingai troškinti puode su sultiniu ir daržovėmis, nebūtina kepti tik orkaitėje. Taip pat suktinukus galite užpilti ar troškinti mėgstamame padaže ( ...daugiau ) Liucija
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 5
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Kiekvieną pjausnį iš abiejų pusių išmušame mėsos plaktuku, kol suplonėja ir pasidaro delno dydžio. Kiekvieną pjausnį iš abiejų pusių šiek tiek pabarstome druska ir pipirais.

  2. Faršą sumaišome su kiaušiniu, 2/3 š. druskos ir 0,5 arb. š. juodųjų pipirų.

  3. Porą susmulkiname, įmaišome į faršą. Faršą padaliname į 11 gabalėlių (arba tiek, kiek yra pjausnių).

  4. Ant kiekvieno pjausnio dedame po gabalėlį faršo, pjausnį susukame.

  5. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame zrazus, kad apačioje būtų suktinuko sukimo pabaiga, apkepame ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių.

  6. Zrazus sudedame į kepimo indą aukštesniais kraštais. Užpilame maždaug 1 cm vandens ir kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 min. Po to apverčiame ir kepame dar 35 min., kol zrazai apskrunda.

  7. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir daržovėmis. Jei norite, zrazus galite patiekti su mėgstamu padažu.

Receptą atsiuntė Liucija

Komentarai


Daugiau receptų