Autorius apie receptą:
Zrazus galite taip pat sėkmingai troškinti puode su sultiniu ir daržovėmis, nebūtina kepti tik orkaitėje. Taip pat suktinukus galite užpilti ar troškinti mėgstamame padaže
Zrazus galite taip pat sėkmingai troškinti puode su sultiniu ir daržovėmis, nebūtina kepti tik orkaitėje. Taip pat suktinukus galite užpilti ar troškinti mėgstamame padaže (labai tinka grietinėlės padažas su svogūnais ir grybais). Taigi, gaminant zrazus, receptą galite prisitaikyti pagal save, ką labiau mėgstate.
(...daugiau)(...mažiau)Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
800 gramų
kiaulienos nugarinės pjausnių
(11 vnt. apie 1 cm storio)
400 gramų
kiaulės faršo
1 vienetas
kiaušinių
1 gabalas
porų
(piršto ilgio arba 1 nedidelis svogūnas)
šiek tiek
druskos
šiek tiek
malti juodieji pipirai
šiek tiek
aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiekvieną pjausnį iš abiejų pusių išmušame mėsos plaktuku, kol suplonėja ir pasidaro delno dydžio. Kiekvieną pjausnį iš abiejų pusių šiek tiek pabarstome druska ir pipirais.
2.
Faršą sumaišome su kiaušiniu, 2/3 š. druskos ir 0,5 arb. š. juodųjų pipirų.
3.
Porą susmulkiname, įmaišome į faršą. Faršą padaliname į 11 gabalėlių (arba tiek, kiek yra pjausnių).
4.
Ant kiekvieno pjausnio dedame po gabalėlį faršo, pjausnį susukame.
5.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame zrazus, kad apačioje būtų suktinuko sukimo pabaiga, apkepame ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių.
6.
Zrazus sudedame į kepimo indą aukštesniais kraštais. Užpilame maždaug 1 cm vandens ir kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 min. Po to apverčiame ir kepame dar 35 min., kol zrazai apskrunda.
7.
Patiekiame su mėgstamu garnyru ir daržovėmis. Jei norite, zrazus galite patiekti su mėgstamu padažu.
Recepto autorius:
Zrazus galite taip pat sėkmingai troškinti puode su sultiniu ir daržovėmis, nebūtina kepti tik orkaitėje. Taip pat suktinukus galite užpilti ar troškinti mėgstamame padaže
Recepto autorius:
Zrazus galite taip pat sėkmingai troškinti puode su sultiniu ir daržovėmis, nebūtina kepti tik orkaitėje. Taip pat suktinukus galite užpilti ar troškinti mėgstamame padaže (labai tinka grietinėlės padažas su svogūnais ir grybais). Taigi, gaminant zrazus, receptą galite prisitaikyti pagal save, ką labiau mėgstate.
(
...daugiau...mažiau
)
Liucija
Akcijos:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Kiekvieną pjausnį iš abiejų pusių išmušame mėsos plaktuku, kol suplonėja ir pasidaro delno dydžio. Kiekvieną pjausnį iš abiejų pusių šiek tiek pabarstome druska ir pipirais.
Faršą sumaišome su kiaušiniu, 2/3 š. druskos ir 0,5 arb. š. juodųjų pipirų.
Porą susmulkiname, įmaišome į faršą. Faršą padaliname į 11 gabalėlių (arba tiek, kiek yra pjausnių).
Ant kiekvieno pjausnio dedame po gabalėlį faršo, pjausnį susukame.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame zrazus, kad apačioje būtų suktinuko sukimo pabaiga, apkepame ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių.
Zrazus sudedame į kepimo indą aukštesniais kraštais. Užpilame maždaug 1 cm vandens ir kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 min. Po to apverčiame ir kepame dar 35 min., kol zrazai apskrunda.
Patiekiame su mėgstamu garnyru ir daržovėmis. Jei norite, zrazus galite patiekti su mėgstamu padažu.
Komentarai