Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Žuvies - daržovių pyragas
AUTORIUS:
Regina
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Autorius apie receptą: Itin greitai pagaminama, skani tešla, tik negalima perdozuoti sodos. Aš naudojau žuvį virtą greitpuodyje - ji lieka su minkštais kauliukais, kurie labai skaniai pyrage jaučiasi. Itin greitai pagaminama, skani tešla, tik negalima perdozuoti sodos. Aš naudojau žuvį virtą greitpuodyje - ji lieka su minkštais kauliukais, kurie labai skaniai pyrage jaučiasi. Bet tinka ir paprastai virta žuvis, tik jau geriau rinktis mažiau kaulėtą: jūros lydeką ar menkę. O daržoves galima naudoti vis kitokias, tiesiog tokias, kokių turime. (...daugiau) Regina
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
300 gramų žuvies (virta su prieskoniais ir nukaulinta)
2 vienetai morkų
200 gramų moliūgų
200 gramų cukinijos
1 vienetas saldžiosios paprikos
1 vienetas svogūnų
0.5 vieneto porų
1 vienetas pomidorų pastos
1 sauja žalumynų (smulkinti krapai, petražolės, bazilikai)
3 žiupsneliai penkių pipirų mišinio
3 žiupsneliai laurų lapų
2 žiupsneliai čiobrelių
2 žiupsneliai mairūnų
2 žiupsneliai česnako milteliai
50 gramų sviesto (formai patepti)
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Tešlai:
250 gramų kefyro
160 gramų kvietinių miltų (+ šiek tiek formai pabarstyti)
2 vienetai kiaušinių
1 arbatinis šaukštelis druskos
1 arbatinis šaukštelis sodos (nubrauktas)
1 žiupsnelis džiovintas rozmarinas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Morką, moliūgą, cukiniją, papriką, svogūną, pomidorą supjaustyti kubeliais. Porą - griežinėliais.
2.
Keptuvėje su aliejumi šiek tiek pakepinti morką ir moliūgą, tada suberti svogūną, papriką, cukiniją dar pakepti keletą minučių. Sudėti porą ir pomidorus. Pagardinti prieskoniais. Patroškinti viską ant nekaitrios ugnies apie 5-8 min, vis vartant ir stebint, kad neperkeptų.
3.
Daržoves, jau apkeptas, sumaišyti su išvirta žuvimi, žalumynais.
4.
Į kefyrą berti sodą ir palikti 5 min. Po to supilti kiek paplaktus kiaušinius, suberti miltus su trupučiu rozmarino, druskos ir išmaišyti.
5.
Pusę tešlos pilti į formą suteptą sviestu ir pabarstytą miltais. Sudėti troškinį, paskirstant. Vėl užpilti skystokos tešlos.
6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 50 min.

Žuvies - daržovių pyragas

Recepto autorius: Itin greitai pagaminama, skani tešla, tik negalima perdozuoti sodos. Aš naudojau žuvį virtą greitpuodyje - ji lieka su minkštais kauliukais, kurie labai skaniai pyrage jaučiasi. ( ...daugiau ) Regina
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai: Tešlai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Morką, moliūgą, cukiniją, papriką, svogūną, pomidorą supjaustyti kubeliais. Porą - griežinėliais.

  2. Keptuvėje su aliejumi šiek tiek pakepinti morką ir moliūgą, tada suberti svogūną, papriką, cukiniją dar pakepti keletą minučių. Sudėti porą ir pomidorus. Pagardinti prieskoniais. Patroškinti viską ant nekaitrios ugnies apie 5-8 min, vis vartant ir stebint, kad neperkeptų.

  3. Daržoves, jau apkeptas, sumaišyti su išvirta žuvimi, žalumynais.

  4. Į kefyrą berti sodą ir palikti 5 min. Po to supilti kiek paplaktus kiaušinius, suberti miltus su trupučiu rozmarino, druskos ir išmaišyti.

  5. Pusę tešlos pilti į formą suteptą sviestu ir pabarstytą miltais. Sudėti troškinį, paskirstant. Vėl užpilti skystokos tešlos.

  6. Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 50 min.

Receptą atsiuntė Regina

Komentarai


Daugiau receptų