Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Žuvies filė alaus tešloje
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
šiek tiek citrinų (griežinėliai)
šiek tiek juodųjų pipirų
2 vienetai kiaušinių
100 gramų kvietinių miltų
0.25 litro alaus (tamsusis)
šiek tiek druskos
4 valgomieji šaukštai aliejaus
500 gramų žuvies (filė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Miltus išmaišome su alumi ir dviem žiupsneliais druskos, tešlą uždengiame ir 20 min. palaikome. Kiaušinio trynį atskiriame nuo baltymo. Baltymą išplakame. Trynį įmaišome į alaus tešlą, po to sudedame ir atsargiai įmaišome išplaktus baltymus. Filė pasūdome, pagardiname pipirais ir apšlakstome citrinos sultimis. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Žuvies filė pamirkome alaus tešloje ir kepame karštoje keptuvėje iš abiejų pusių po 3 min. Po to žuvį išimame, nuvarviname. Patiekiame su salotomis, bulvėmis ir citrinos griežinėliais.

Žuvies filė alaus tešloje

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Miltus išmaišome su alumi ir dviem žiupsneliais druskos, tešlą uždengiame ir 20 min. palaikome. Kiaušinio trynį atskiriame nuo baltymo. Baltymą išplakame. Trynį įmaišome į alaus tešlą, po to sudedame ir atsargiai įmaišome išplaktus baltymus. Filė pasūdome, pagardiname pipirais ir apšlakstome citrinos sultimis. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Žuvies filė pamirkome alaus tešloje ir kepame karštoje keptuvėje iš abiejų pusių po 3 min. Po to žuvį išimame, nuvarviname. Patiekiame su salotomis, bulvėmis ir citrinos griežinėliais.

Komentarai (5)


  • (anonimas) 2011-10-27 18:28

    :parselis: gera skanus patiekalas :super:


  • Odeta 2010-12-09 08:39

    Aš jau daug metų kepu žuvį alaus tešloje, bet tešlą gaminu labai greitai ir paprastai, tiesiog suplaku viską kartu ir palaukiu kokia 15 min. ir kepu, nesiterlioju su jokiais kiaušiniais, nes aluje esančios mielės padaro savo darbą. Dedu aišku visko iš akies, dažniausiai irgi 2 kiaušinius, pusę butelio būtinai šviesaus alaus( nuo tamsaus man tešla būna karti), druskytės, pipiriukų, miltų. Miltų dedu tiek, kad tešla būtų tiršta, kaip jogurtas, nes per skysta nuteka nuo žuvies.
    Ir dar per šventes tokioje tešloje kepu ir krabų lazdeles, jos pirmiau už žuvį dingsta nuo stalo ;-)


  • ruta 2010-12-09 01:52

    gavosi labai skaniai :super:


  • jurga 2009-12-08 22:11

    tiesa, miltuku per mazai cia nurodyta, bet siaip alaus tesla buna super, as joje kepu ne tik zuvi, bet ir vistienos gabaliukus, desreles, darzoves, tiesiog reikia miltu ideti tiek, kad butu blynu teslos tirstumo, beje, kai pradeda kepti ta tesla labai skaniai kvepia...


  • ramvis 2009-11-08 18:52

    alaus gadinimas. 100 g miltu pries 250 ml alaus yra vanduo. tesla ispyliau, o zuvi issikepiau ir suvalgiau. del alaus teslos aromatas ne koks. fui kitaip sakant. ne aciu.


Daugiau receptų