Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Žuvies kukuliai su priedais
AUTORIUS:
Gerda
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti (įdarui))
1 valgomasis šaukštas krapų (smulkinti)
1 vienetas svogūnų
1 valgomasis šaukštas svogūnų (smulkinti ir kepinti)
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas kiaušinių (baltymai)
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
900 gramų lydekų (filė)
200 gramų batono
40 gramų džiūvesėlių (malti)
0.5 stiklinės pieno
0.5 stiklinės grietinėlės (20% riebumo)
2 valgomieji šaukštai krevečių be kevalo (smulkintos)
šiek tiek druskos ((įdarui))
1 valgomasis šaukštas druskos ((žuvies masei))
šiek tiek aliejaus
2 valgomieji šaukštai sviesto
4 vienetai sviesto (šaltas, kubeliai)
šiek tiek baltųjų pipirų (šviežiai malti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Lydekų filė sumalama ir suminkoma su susmulkintu svogūnu, 2 šaukštais minkšto sviesto, džiūvėsėliais, pienu, grietinėle, iki purios masės išplaktu 1 kiaušinio baltymu, 1 šaukštu druskos bei baltaisiais pipirais.
Įdarui susmulkintos krevetės sumaišomos su krapais, pakepintu svogūnu,
druska bei juodaisiais pipirais.
Balta duona supjaustoma mažais kubeliais.
Imama į delną žuvies masės, suformuojamas blyną, į jo vidurį dedamas krevečių įdaras ir suformuojamas kukulis.
Suformuoti kukuliai apvoliojami plaktame kiaušinyje bei miltuose ir apspaudžiami baltos duonos kubeliais.
Kepimo indas patepamas aliejumi, į jį sudedami kukuliai ir kepami apie 15-20 min. 190 laipsnių temperatūroje.
Gaunasi 4 sotūs kukuliai.
Skanaus.

Žuvies kukuliai su priedais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Lydekų filė sumalama ir suminkoma su susmulkintu svogūnu, 2 šaukštais minkšto sviesto, džiūvėsėliais, pienu, grietinėle, iki purios masės išplaktu 1 kiaušinio baltymu, 1 šaukštu druskos bei baltaisiais pipirais.
Įdarui susmulkintos krevetės sumaišomos su krapais, pakepintu svogūnu,
druska bei juodaisiais pipirais.
Balta duona supjaustoma mažais kubeliais.
Imama į delną žuvies masės, suformuojamas blyną, į jo vidurį dedamas krevečių įdaras ir suformuojamas kukulis.
Suformuoti kukuliai apvoliojami plaktame kiaušinyje bei miltuose ir apspaudžiami baltos duonos kubeliais.
Kepimo indas patepamas aliejumi, į jį sudedami kukuliai ir kepami apie 15-20 min. 190 laipsnių temperatūroje.
Gaunasi 4 sotūs kukuliai.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Gerda

Komentarai (2)


  • Linas 2013-12-23 22:47

    viskas čia tinka. Jei netinka tai prašom nedėti, nesugadinsi gal jau taip labai. Esu gaminęs paimprovizuojant ir gaunasi liuks.


  • laima 2012-12-17 17:28

    Šitas patiekalas skanus, bet netinka valgyti per kūčias, kūčių patiekalams negalima vartoti pieno bei jo produktų, kiaušinių bei jų produktų, tuo pačiu ir majonezo.


Daugiau receptų