
3 | česnakų |
1.5 kilogramo | lydekų (filė) |
šiek tiek | druskos |
šiek tiek | prieskonių (žuviai) |
3 — 4 kiaušiniai
0,5 a.š. vegetos (galima ir nedėti visai)
1 stiklinė miltų (arba ir mažiau)
1 stiklinė alaus (šviesaus)
Žuvį supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, pamarinuoti prieskoniais, įpjaustyti česnako. Galima palikti kelioms valandoms, arba iš karto kepti.
Dubenėlyje įmušam kiaušinius, pilam žiupsnelį „Vegetos“ (labai mažai), paplakam šluotele ar šakute, tada beriam miltus ir vėl paplakam, po to po truputį pilam alų ir maišom, iki gausis masė grietinės tirštumo. Tešla turi būti kaip blyneliams. Jei atrodo per tiršta, pilam dar alaus (bet nepadaryti skystos, nes tada žuvis neapsivels). Ant tokio kiekio apie pusę skardines susinaudoja alaus.
Žuvį imti pirštais ar šakute, panardinti į tešlos masę, dėti į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepti ant vidutinio kaitrumo ugnies iki gražiai parus.
Tinka su virtomis bulvėmis, česnakiniu kečiupo-majonezo padažiuku..
Žuvis alaus tešloje

- Česnakai, 3
- Lydeka, filė, 1.5 kilogramo
- Druska
- Prieskoniai, žuviai
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Tešlai:
3 — 4 kiaušiniai
0,5 a.š. vegetos (galima ir nedėti visai)
1 stiklinė miltų (arba ir mažiau)
1 stiklinė alaus (šviesaus)
Žuvį supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, pamarinuoti prieskoniais, įpjaustyti česnako. Galima palikti kelioms valandoms, arba iš karto kepti.
Dubenėlyje įmušam kiaušinius, pilam žiupsnelį „Vegetos“ (labai mažai), paplakam šluotele ar šakute, tada beriam miltus ir vėl paplakam, po to po truputį pilam alų ir maišom, iki gausis masė grietinės tirštumo. Tešla turi būti kaip blyneliams. Jei atrodo per tiršta, pilam dar alaus (bet nepadaryti skystos, nes tada žuvis neapsivels). Ant tokio kiekio apie pusę skardines susinaudoja alaus.
Žuvį imti pirštais ar šakute, panardinti į tešlos masę, dėti į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepti ant vidutinio kaitrumo ugnies iki gražiai parus.
Tinka su virtomis bulvėmis, česnakiniu kečiupo-majonezo padažiuku..
Komentarai (1)
Dar tinka ideti koki sauksata majonezo i tesla