Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Žuvis su česnakiniais žvynais pomidorų padaže
AUTORIUS:
Ausra
INGREDIENTAI:
šiek tiek citrinų
3 česnakų
šiek tiek petražolių
4 vienetai pomidorų pastos
šiek tiek alyvuogių aliejaus
šiek tiek džiūvesėlių
2 valgomieji šaukštai baltojo vyno
šiek tiek prieskonių
4 vienetai žuvies (filė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Jei nesate žvejo žmona, perkate mėgstamą žuvies filė parduotuveje arba turguje.
2. Žuvytę pagardinate druska, džiovintomis žolelėmis, pipiriukais, apslakštote citrinos sultimis.
3. Kol žuvytė marinuojasi ruošiate padažą.
4. Padažui susmulkinate riekelemis pageidaujamą kiekį česnako (kuo daugiau tuo skaniau ir nebijokite kvapo jį išgarins baltas vynas :), pomidorus nuplikote, nulupate ir susmulkinate kubeliais.
5. Česnaką kepinate nedideliame kiekyje alyvuogių aliejaus, kai jie tampa auksiniai įpilate šaušktelį ar du balto stalo vyno.
6. Į česnakus sudedate smulkintų pomidorų ir kaitinate, maišote kol pomidorai tampa vienalyte mase. Pagardinate džiovintais bazilikais.
7. Marinuotą žuvytę galite pamirkyti džiūvesėliuose.
8. Kepimo indą pašlakstote alyvuogių aliejumi, sudedate žuvį ir kepate apie 20 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
9. Išpilate pomidorų padažą su česnakiniais žvynais ant žuvytės ir dar pakaitinate orkaitėje apie 15 min.
10. Patiekalą galite pabarstyti šviežiomis petražolėmis!

Žuvis su česnakiniais žvynais pomidorų padaže

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

1. Jei nesate žvejo žmona, perkate mėgstamą žuvies filė parduotuveje arba turguje.
2. Žuvytę pagardinate druska, džiovintomis žolelėmis, pipiriukais, apslakštote citrinos sultimis.
3. Kol žuvytė marinuojasi ruošiate padažą.
4. Padažui susmulkinate riekelemis pageidaujamą kiekį česnako (kuo daugiau tuo skaniau ir nebijokite kvapo jį išgarins baltas vynas :), pomidorus nuplikote, nulupate ir susmulkinate kubeliais.
5. Česnaką kepinate nedideliame kiekyje alyvuogių aliejaus, kai jie tampa auksiniai įpilate šaušktelį ar du balto stalo vyno.
6. Į česnakus sudedate smulkintų pomidorų ir kaitinate, maišote kol pomidorai tampa vienalyte mase. Pagardinate džiovintais bazilikais.
7. Marinuotą žuvytę galite pamirkyti džiūvesėliuose.
8. Kepimo indą pašlakstote alyvuogių aliejumi, sudedate žuvį ir kepate apie 20 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
9. Išpilate pomidorų padažą su česnakiniais žvynais ant žuvytės ir dar pakaitinate orkaitėje apie 15 min.
10. Patiekalą galite pabarstyti šviežiomis petražolėmis!

Receptą atsiuntė Ausra

Komentarai


Daugiau receptų