Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

9 paslaptys, norintiems gardžios sriubos

Komentarai: 2
9 paslaptys, norintiems gardžios sriubos

Sriubos virimo procesas jau nuo seno prilygo šiltam ir jaukiam virtuvės ritualui, o kiek virėjų – tiek ir gardžių paslapčių. Šį kartą siūlome jums išbandyti 9 gudrybes.


1. Kuo mažesnėje talpoje verdama sriuba, tuo ji bus gardesnė. Sriubos puodas neturėtų būti didesnis nei 10 l. Tai – viena priežasčių, kodėl valgyklinė sriuba skoniu nė iš tolo neprilygsta naminei, išvirtai 3-5 porcijoms.

 
2. Kuo lėčiau ir ramiau sriuba verda, tuo ji gardesnė.


3. Skysčio ir tirščių santykis turi būti subalansuotas. Paskutiniame virimo etape skysčio vienai porcijai turėtų būti tarp 200 ir 400 ml.

 
4. Verdant sriubą negalima nei nupilti, nei papildyti skysčio – ir viena, ir kita pastebimai pablogina sriubos skonį.

 
5.
Produktų pjaustymo būdas gali iš esmės pakeisti sriubos skonį. Todėl labai svarbu išlaikyti vieningą, konkrečiai sriubai būdingą pjaustymo būdą.

 
6. Produktai į sriubą dedami tik ta eilės tvarka, kaip numatyta recepte. Šios taisyklės laikantis joks komponentas nepervirs ir neliks pusžalis.


7. Sriuba sūdoma tik baigiant virti, bet ne per vėlai. Pagrindiniai sriubos komponentai turėtų būti jau išvirę, bet dar ne pervirę – kad tolygiai sugertų iš vandens sūrumą. Jei sriubą pasūdysite pernelyg anksti, ji virs ilgiau, sūrumo gali būti per daug (skystyje išlieka tas pats druskos kiekis, kiek įbėrėte, o dalis skysčio nugaruoja). Jei druską bersite per vėlai, skystis bus persūdytas, o tirščiai – prėski.

 
8. Svarbiausias sriubos virimo etapas – bebaigiant virti, kai sriuba jau beveik išvirusi, pasūdyta ir lieka tik suteikti jai paskutinių skonio niuansų (3-7 minutės). Tada beriami prieskoniai ir priedai, paprastą sriubą galintys paversti šedevru.

 
9. Ką tik išvirusiai sriubai geriausia leisti 10-20 minučių nusistovėti nedarinėjant puodo dangčio, nemaišant. Galima apkloti šiltu audeklu. Taip sriubos skoniai „susidraugaus“, skystis neliks vandeningas, įgis švelnią aksominę konsistenciją.

Gairės:

Komentarai (2)


  • Marija Meilė 2016-02-07 19:40

    Labai viskas protinga,bet trūksta (mano manymu) vieno komponento sriubos virimo metodikoje-tai MEILĖS ją verdant ir kitiems linkėjimo:pačio geriausio,to linkiu ir Jums!


  • pusė visų patarimų vėjai 2015-02-05 19:47

    Kita pusė dar bent kritiką išlaiko.