Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Kaip naudotis gruzdintuvu

Kaip naudotis gruzdintuvu

Iš tikrųjų gruzdintuvėje pagamintą maistą valgyti nėra itin nesveika, bet nieko bloga nenutiks, jeigu tokį maistą valgysite retai. Į gruzdintuvę supiltus riebalus gerai įkaitinkite. Jei produktus patiekalui imate iš šaldiklio, pirmiausia atšildykite. Laikytus šaldytuve bent pusvalandį palaikykite kambario temperatūroje, tik tada dėkite į gruzdintuvę.
Vartokite aliejų, skirtą gruzdintuvėms. Tinkamiausias - kukurūzų arba žemės riešutų. Niekada nemaišykite šviežio aliejaus su naudotu. Tame pačiame aliejuje produktų negruzdinkite daugiau nei dusyk, ypač jei gaminate mėsos ar žuvų valgius. Tuos pačius riebalus galite naudoti 5-6 kartus, tik kaskart prieš kaitindami perkoškite per sietelį. Jei riebalai įgijo rudą spalvą, juos pakeiskite. Jeigu gruzdintuvės neketinate naudoti ilgesnį laiką, riebalus iš jos išpilkite į švarų sandarų stiklainį ir laikykite šaldytuve. Gruzdintuvę išplaukite ir gerai išsausinkite.

Komentarai