Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Maisto tinklaraštininkai jūsų virtuvėje! Trys patikrintų receptų knygos

Maisto tinklaraštininkai jūsų virtuvėje! Trys patikrintų receptų knygos
@Shutterstock

Jei esate tinklaraščių gerbėjas, žinote, kaip lengva prisirišti prie tam tikro balso, to žmogaus kuriamos estetikos ar temų. Ypač populiarūs yra maisto blogeriai, kurie į vieną skanų įrašą linkę supinti asmeninius pasakojimus ir kūrybiškus receptus. Ir taip kas savaitę vis spaudžiate nuorodą ir grįžtate į blogą „Ant medinės lentelės“, „Beatos virtuvę“ ir kitus, kuriuose kuriama šių tinklaraštininkų gyvenimo istorija, pagardinta skaniausiais patiekalais.

 

Visgi, daugeliui žmonių labiau patinka rankose laikyti solidžią knygą, ją vartyti, žiūrėti kokybiškai atspausdintas nuotraukas, pasižymėti įdomus ar mėgiamus receptus. O ką, jei galime turėti abu dalykus? Daugelis mūsų mėgstamų maisto tinklaraštininkų išleido kulinarines knygas, kuriose ir patikrinti receptai, ir smagios gyvenimo nuotrupos. Štai mūsų mėgstamiausios! 

 

Kristina Pišniukaitė „Ant medinės lentelės“

 

Vienos žinomiausių Lietuvoje maisto tinklaraštininkės Kristinos Pišniukaitės knyga „Ant medinės lentelės“ pasižymi praktiškumu. Turbūt ne kartą meditavote virtuvėje svarstydami, ką gi pagaminti vakarienei. Įmantrių ingredientų spintelėse nėra, kelias valandas stovėti prie puodų irgi nesinori. 

 

Problema? Ne! Mat Kristinos Pišniukaitės knyga „Ant medinės lentelės“ siūlo daugybę subalansuotų, sveikų, skanių, o svarbiausia, nesudėtingai pagaminamų patiekalų receptų. Autorė dalinasi savo patirtimi ir neigia nusistatymą, kad sveikas maistas yra neskanus. Blogerės siūlomi receptai yra be glitimo, dalis jų – be pieno ar kiaušinių, todėl knyga tinkama įvairios mitybos šalininkams. 

 

Kristina pati kuria ir išbando savo receptus, ieško įvairių skonių derinių, vertina įvairovę bei kokybiškus produktus. Žinoma, bandymų rezultatai nugula tinklaraštyje antmedineslenteles.com, o geriausi atsidūrė šioje knygoje! Rekomenduojame! 

 

Indrė Trusovė „Sveika ir gardu“

 

Garsūs blogeriai iš tiesų pasiryžę įrodyti, kad sveiki patiekalai neturi nieko bendro su sausa vištos krūtinėle ar nuobodžiu salotos lapu. Tinklaraštininkė ir sveikos mitybos konsultantė Indrė Trusovė parengė knygą „Sveika ir gardu“, kurios pavadinimas sufleruoja, ko tikėtis turinyje. 

 

Knygoje daugiau nei šimtas receptų, skirtų visai šeimai. Autorė užtikrina, kad rasite ir patiekalų, kurie sužavės vaikus, ir tokių, kurie patiks tėvams. Kaip ir Kristinos Pišniukaitės knyga „Ant medinės lentelės“, taip ir Indrės Trusovės kulinarinis rinkinys „Sveika ir gardu“, užtikrina, kad nereikės jokių įmantrių ingredientų – tik vos vos fantazijos ir meilės. Receptai tiks metantiems svorį ir tiesiog besirūpinantiems savo sveikata. Na, o daugiau atorės idėjų rasite tinklaraštyje sveikairgardu.lt

 

Renata Ničajienė „Nostalgiški skanumynai“

 

Renata Ničajienė – dar viena garsi blogerė, kurią daugelis pažįsta iš tinklaraščio sezoninevirtuve.lt. Autorė maisto gaminimą vadina savo pašaukimu ir aistra. Jos tinklaraščiui jau dešimt metų, o tinklaraštininkė išleido ne vieną kulinarinę knygą. Skaitytojai ypač įvertino „Nostalgiški skanumynai“. 

 

Gardžių desertų receptai primins vaikystę. Autorė juos rinko iš mamos, močiučių, senovinių knygų, pažįstamų, o tada pritaikė šiuolaikiniam žmogui: sutrumpino, pakeitė ingredientus sveikesniais ar prieinamesniais, bet išlaikė tą nostalgiją keliantį jausmą, kuomet kandi spurgą, lygiai tokią, kokią kepė mama. Medaus tortas, skruzdėlynas, žagarėliai, cukruoti riestainiai, Kuršėnų vyniotinis – tik keli skanėstai iš šios knygos!


 

Norėdami išlaikyti auditoriją maisto tinklaraštininkai kiekvieną dieną ieško naujų receptų, maisto produktų derinių, drąsiai bando naujoves. Todėl juos sekti įdomu, o kruopščiai atrinktų patiekalų knygos tampa geriausia dovana kulinarijos gerbėjams. Nebijokite į savo virtuvę įsileisti blogerių! 

Komentarai