Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Orai atšilo! Laikas traukti kepsnines!

Orai atšilo! Laikas traukti kepsnines!
"Klaipėdos mėsinė"

Kas būna, kai susitinka Kaukazo virtuvė su amerikietiškomis kepimo tradicijomis? Galimų rezultatų variantų daug, ir visi jie teisingi: ant anglių krentančių riebalų čirškėjimas, dūmais prakvipę rūbai, nerūpestingu bičiulių juoku nuspalvinta puiki savaitgalio diena.

 

Ir šašlykai, ir grilis nėra tikrieji lietuvių įpročiai ar papročiai, bet abu šie reiškiniai sėkmingai prigijo mūsų tautoje - vos atšyla orai, iškart pakvimpa kepama mėsa gamtoje ir privačių namų kiemuose, soduose, o kartais – net ir atokesnėse daugiabučių kiemų vietose...

 

Ant metalinių iešmų ar medinių pagaliukų pamautos ir anglių karštyje kepamos mėsos tradicijas turi ne viena šalis – tai ir „yakitori“ Japonijoje, „souvlaki“ Graikijoje, „bulkogi“ Korėjoje, „sate“ Indonezijoje bei Malaizijoje, pagaliau Artimųjų Rytų kebabai ar amerikietiškieji barbekiu. Tačiau likimas lėmė taip, kad Lietuvoje labiausiai išpopuliarėjo būtent šašlykai – kone garsiausias Kaukazo virtuvės patiekalas.

 

Jei „Google“ paieškoje įvesite žodžių junginį „šašlykai receptai“, sulauksite beveik 75 tūkst. nuorodų. Tačiau net ir to daryti nereikia – dažnas iš mūsų žino tiek įvairiausių šašlyko marinavimo būdų, kad juos visus išbandyti net nėra kada.

 

Beje, būtent laiko trūkumas neretai pakiša koją norintiesiems pasilepinti kepsninėje ruoštu maistu – bėgioti po turgus ar parduotuves, ieškoti tinkamos mėsos, kalno prieskonių, juos maišyti ir kantriai laukti, kol mėsa bus pakankamai marinuota...

 

Kur kas paprasčiau pasinaudoti tuo, ką už jus jau atliko mėsos produktų gamintojai. Tada belieka vienas klausimas: „Ką šiandien čirškinsime kepsninėje?“

 

Puikų atsakymą į jį yra paruošusi „Klaipėdos mėsinė“ – bendrovė siūlo naują, specialiai kepimui grilyje skirtų produktų liniją, pažymėtą „Mūsų dvaro“ prekiniu ženklu.

 

Vienas šių naujųjų gaminių – ,,Mūsų dvaro” gruziniškas kiaulienos sprandinės šašlykas su kaukazietiškais prieskoniais. Marinavimui naudojama paprika, kalendra, česnakas, juodieji pipirai, garstyčios puikiai dera tarpusavyje, o tai gaminiui suteikia ypatingą skonį. Mėsa tinkama kepti ant žarijų, o jei lauke lyja, bet kyla noras pasmaguriauti - paprasčiausiai orkaitėje.

 

Kita „Klaipėdos mėsinės“ naujiena prasidedančiam kepimo sezonui - ,,Mūsų dvaro“ kiaulienos sprandinės šašlykas tradiciniame marinate, kuriam naudojami natūralūs prieskoniai: česnakas, svogūnas, juodieji pipirai, poras, bazilikas, lauro lapai. Šį šašlyką gamintojai siūlo gardinti saldžiarūgščiais padažais ir įvairiomis šviežiomis daržovėmis arba ant iešmelių keptais jų vėrinukais.

 

Nuotraukos šaltinis "Klaipėdos mėsinė"

 

Atėjus naujajam kepimo sezonui „Klaipėdos mėsinė“ turi ką pasiūlyti ir dar vieno sparčiai populiarėjančio produkto – kepamųjų dešrelių – mylėtojams. Jiems įmonė paruošė net tris naujienas, taip pat priskiriamas išskirtinės kokybės gaminius vienijančiai „Mūsų dvaro“ linijai.

 

Šios dešrelės patenkins įvairiausius skonius – ir tų, kurie mėgsta aštresnius produktus, ir tų, kurie labiau linkę į tradicinį skonį. Pastarajam priskirtinos „Mūsų dvaro" karštai rūkytos kepamosios grilio dešrelės. Tai – plonos dešrelės su tradiciniais grilio prieskoniais: juodaisiais pipirais, kadagiais, svogūnais ir kalendra.

 

Jais pagardintas ir kitas griliui skirtas aukščiausios rūšies produktų linijos gaminys – sardelių tipo „Mūsų dvaro" karštai rūkytos kepamosios grilio dešrelės su natūraliais prieskoniais, natūraliame apvalkale.

 

O štai kita kepimui skirta „Klaipėdos mėsinės“ naujiena - mėgstantiems aštresnius produktus. Tai - „Mūsų dvaro" karštai rūkytos kepamosios dešrelės su čili pipirais. Aukščiausios rūšies kiaulienos dešrelės pagardintos česnakais, svogūnais ir kalendra.

 

Pasak įmonės atstovų, naujas dešreles pirkėjai degustacijų metu įvertino itin palankiai. Naujosiose kepamosiose dešrelėse yra net 94 procentai mėsos. Tai – visos „Mūsų dvaro“ linijos produktų kokybės rodiklis. Šią produkciją vienija ne tik tai, kad ji yra aukščiausios kokybės. Svarbu tai, kad gaminant naująsias kepamąsias dešreles nenaudojama nitritinė druska (E250). „Šiose dešrelėse nėra natrio nitrito, todėl jas galite drąsiai kepti ant laužo, grilyje ar tiesiog keptuvėje“, - sako „Klaipėdos mėsinės“ atstovai.

 

Prie kepamųjų dešrelių dera šviežios ar keptos daržovės, įvairiausi padažai, jos gali būti ir puikus ingredientas troškiniams, picoms, apkepėlėms, keptai kiaušinienei, karštiems sumuštiniams, bandelėms ar dešrainiams ruošti.

 

Laisvalaikį gamtoje mėgstantys leisti žmonės ar tie, kurie tiesiog negali gyventi be kepsninėje paruošto maisto, naujųjų „Mūsų dvaro“ linijos šašlykų ir kepamųjų dešrelių gali pradėti ieškoti „Maxima“ parduotuvėse, taip pat firminėse „Klaipėdos mėsinės“ parduotuvėse, o vėliau ši produkcija pasieks ir kitus prekybos tinklus.

 

Taigi, orai atšilo! Atėjo laikas kepti!

 

Šiuo metu turite puikią progą paragauti naujų "Klaipėdos mėsinės" produktų. Dalyvaukite Tėvo dienai skirtame žaidime ir laimėkite prizą – naujosios „Mūsų dvaro“ linijos gaminius bei unikalų „Klaipėdos mėsinės“ žiebtuvėlį!

 

Žaidime galite dalyvauti paspaudę šią nuorodą.

 

Nuotraukos šaltinis "Klaipėdos mėsinė"

Komentarai