Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Patarimai apie svogūnus

Patarimai apie svogūnus

Kad lupant svogūnus neverktumėte, įsikąskite batono arba baltos duonos riekę taip, kad ji būtų truputį atsikišusi į priekį ir dengtų nosį. Pjaustant svogūnus, dažnai drėkinkite peilį ir šalia pjaustymo lentelės padėkite drėgną skudurėlį.

Nemalonus svogūno kvapas nuo pjaustymo lentelės, lėkštės ar peilio greitai dings, jei juos nuplausite tualetiniu muilu arba patrinsite citrinos žievele.

Neišmeskite svogūnų lukštų. Mėsos sultinys įgaus gražią spalvą, jeigu jį pavirinsite su svogūnų lukštais. Tik dėkite jų nedaug.

Morkos, petražolės, salierai geriau išsilaikys, jei susluoksniuosite juos su svogūnų lukštais.

Ruošdamos ropinius svogūnus maistui, nešalinkite roputės dugnelio - jame kur kas daugiau vertingų medžiagų negu pačioje roputėje.

 

Gairės:

Komentarai