Pyragą iš trapios tešlos kepkite karštoje, o iš mielinės tešlos - vėsesnėje orkaitėje. Mielinės tešlos pyragas karštoje orkaitėje kepamas tik tuomet, j...
Jei norite, kad kambaryje maloniai kvepėtų, užpilkite kelis lašus odekolono ar kvepalų ant neuždegtos elektros lemputės. Kai šaldytuve atsiranda nemalonus kvapas, supjaustykite gabaliuk...
Nevartokite maistui pažaliavusių bulvių, jose yra nuodingos organizmui medžiagos - solanino. Kad bulvės nesudygtų, į dėžę su bulvėmis įdėkite kelis obuolius. Apšalusias bulves palaikykite &sc...
Prieš kepant nuplautą mėsą, reikia ją gerai nusausinti, nes kitaip ji negražiai apkeps ir bus mažiau sultinga. Kepama mėsa dažnai laistoma karštu vandeniu, sultiniu ar riebalais. Vandeni...
Jei nuo drėgmės persikreipė daržovių pjaustymo lenta, sovyniokite ją į drėgną rankšluostį ir parą palaikykite ant lygaus paviršiaus. Kiaušinių baltymus lengvai ir greit iš...
Virti ir šutinti daržoves dėkite pagal jų suvirimo laiką. Pirmiausia dėkite morkas, ropes, griežčius, ropinius kopūstus, bulves. Baltagūžius kopūstus, žirnius, pupeles, pupas virkite atskirai. ...
Jauno gyvulio mėsa būna šviesiai raudona su beveik baltais riebalais. Seno gyvulio - tamsiai raudona su gelsvais riebalais. Jeigu mėsa šviežia, tai pirštu paspaudus atsirandanti ...
Verdant kruopų košes svarbu tinkamai parinkti kruopų ir skysčio kiekį. Tirštai grikių košei 1 daliai grikių pilama 3 dalys skysčio, tirštai manų košei - pilama ...
Geri miltai, sugniaužus juos saujoje, nesusispaudžia, o lengvai išbyra. Priplėkę - saują atgniaužus, pasilieka gniužule. Laikomus miltus apsaugosite nuo kenkėjų, jei ant miltų padėsite keletą ...
Ar kiaušinis nepasenęs, galima nustatyti iš viršaus pridengus jį delnu ir peršvietus elektros lempute. Nešvieži kiaušiniai turės patamsėjimą, sugedę - ne...
Virti burokėliai bus sultingesni, jei juos virsite neluptus ir nenupjausite šaknelės. Burokėlius virkite neuždengtame puode, tada jie neapkars. Vandens, kuriame verda burokėliai, sūdyti nerei...
Kad lupant svogūnus neverktumėte, įsikąskite batono arba baltos duonos riekę taip, kad ji būtų truputį atsikišusi į priekį ir dengtų nosį. Pjaustant svogūnus, dažnai drėkinkite peilį ir &scaron...
Žvėriena yra kietesnė ir tamsesnė negu naminių gyvulių mėsa, specifinio skonio ir kvapo, todėl iki kulinarinio apdorojimo ji marinuojama. Geresnė yra užpakalinės dalies mėsa. Žvėrienos patiekalai gami...
Vitaminu B1 gydomos nervų, širdies kraujagyslių ir endokrininės sistemų bei virškinimo organų ligos, podagra, odos ir akių ligos, jis vartojamas chirurgijoje ir akušerijoje. Vita...
Džiovinimas yra paprasčiausias atsargus grybų paruošimo būdas. Džiovinami visi vamzdeliniai grybai, taip pat briedžiukai, pievagrybiai ir net kelmučiai. Tam parenkami neseni, tvirti grybai. Jie...
Augalinės ir gyvulinės kilmės produktai, kurių sudėtyje yra daug vandens, greitai genda, nes juos veikia įvairios bakterijos bei fermentai. Todėl, norint grybus išlaikyti ilgiau, reikia sudaryt...
Iš tikrųjų gruzdintuvėje pagamintą maistą valgyti nėra itin nesveika, bet nieko bloga nenutiks, jeigu tokį maistą valgysite retai. Į gruzdintuvę supiltus riebalus gerai įkaitinkite. Jei produktus patiekalui imate iš šaldiklio, pirmiausia atšildykite. Laikytus šaldytuve bent pusvalandį palaikykite kambario temperatūroje, tik tada dėkite į gruzdintuvę.